Friday
31
May
tot

Michiel Vos bij Plukker

Michiel Vos over de verkiezingen in de V.S.

Op vrijdag 31 mei, 19.30 geeft VS correspondent Michiel Vos een lezing over de Verenigde Staten in het CultuurCafe van boekhandel Plukker Schagen.

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden.

Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.


In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment.. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes vertelt hij over het Amerika van de 21e eeuw.

Hij gaat in op vragen als; Waarom zijn er zoveel Amerikanen voor Trump?  Hoe kan het dat twee oude mannen presidents kandidaten zijn? Hoe verschilt de Amerikaanse kiezer van de Europese kiezer. Wat houdt de Amerikanen bezig?

Kaartjes zijn te reserveren via info@boekhandelplukker.nl.

Vrijdag 31 mei, aanvang 19.30, kaartjes 10 euro incl. consumptie.

LOCATIE