Over Schagen Markstad


Of je nu een inwoner van Schagen bent of een toerist die de stad bezoekt, er is altijd wel iets te ontdekken en te genieten in deze bruisende gemeenschap aan de Noord-Hollandse kust. 

Ontdek

Schagen is een charmante stad gelegen in de provincieNoord-Holland, Nederland. De geschiedenis van Schagen gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijk handelscentrum was dankzij zijn gunstige ligging aan de kust en in de buurt van vruchtbare landbouwgronden.

 

Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden in Schagen is het kasteel 'Slot Schagen', dat dateert uit de 15e eeuw. Het kasteel diende vroeger als verdedigingsfort maar werd later omgebouwd tot een adellijke residentie. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van hetrijke verleden van de stad.

 

Schagen staat ook bekend om zijn levendige markt, die elke donderdag in het centrum van de stad plaatsvindt. Hier kunnen zowel inwoners als toeristen lokale producten kopen, variërend van verse groenten en fruit tot handgemaakte ambachten. De markt zorgt voor een gezellige sfeer en biedt een kans om de lokale cultuur te ervaren.

 

Voor toeristen die Schagen bezoeken, zijn er verschillende activiteiten en attracties om van te genieten. Naast het verkennen van het historische centrum en het kasteel, kunnen bezoekers genieten van fiets- en wandeltochten door het omliggende platteland, dat wordt gekenmerkt door schilderachtige polders en pittoreske dorpjes.

 

In de zomermaanden organiseert Schagen een reeks evenementen en festivals, waaronder de beroemde Westfriese Folklore Markt. Tijdens dit evenement wordt de stad tot leven gebracht met traditionele klederdracht, dansen muziek, waardoor bezoekers een voorproefje krijgen van de lokale cultuur en geschiedenis. Schagen is trots op zijn erfgoed en streeft het naar het behoud van zijn unieke charme en karakter.