informatie

Winkelstraten in Schagen

In Schagen kun je heerlijk winkelen! Verken de winkels aan de Gedempte Gracht, de Nieuwstraat, Molenstraat of Nieuwe Laagzijde. Of loop ons Makado in, een prachtig ruim opgezet winkelcentrum met een groot versplein en een ruim aanbod van winkels. En stop voor een lekker hapje of drankje op de Markt, rondom de kerk. Keuze genoeg voor als je een lekker dagje gaat winkelen.

De Gedempte Gracht

De Gracht zoals deze winkelstraat in Schagen zelf wordt genoemd, is een aaneenschakeling van winkels: lokale mode-toppers zoals By Kim Fashionstore, Huis van Schagen en Miniparade en herenmodezaken afgewisseld met bekende namen als Esprit, Vero Moda en Shoeby. Bij De Dikke of Peper & Goud strijk je neer voor een koffie met zoetigheid of een healthy lunch.

Molenstraat, Nieuwe Laagzijde

Waar de Gedempte Gracht eindigt in een splitsing, beginnen de Molenstraat en de Nieuwe Laagzijde. In de Molenstraat vind je kappers, restaurants maar ook een prachtige bloemenzaak, kindermode en fietsspeciaalzaken. Aan de Nieuwe Laagzijde zijn diverse horecazaken te vinden en er is een aantal creatieve winkels gevestigd, zoals Villa Sassefras.

Langestraat

Groots inslaan doe je in de Langestraat! Jumbo, Aldi, Big Bazar, Vomar en de Bristol vind je hier. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Loet, Herenstraat, Rensgars, Noord

Op de monumentale Loet vind je onder meer de biowinkel van Schagen, de duurzame bloemenwinkel en een beauty centrum. De discotheek Alpha is verdekt opgesteld tussen de gebouwen aan de Loet. Eenbiertje kun je drinken bij Café de Bierkade en bij Linke Loetje aan de overkant schuif je aan voor een ouderwets en lekker diner. Een heuse klokkenmaker en een lijstenmakerij zitten in de Herenstraat. Het Rensgars is de stek van Jan Rozing Mannenmode; hier vind je merken als Cavallaro Napoli en Gant. Daarnaast vind je City Adventures, een goudsmid en (makelaars)kantoren.

De Nieuwstraat

In de Nieuwstraat worden bekende toppers zoals Hema, Zeeman en Action afgewisseld met de ambachtelijke bakker, kappers, nagelstylist en diverse(bank)kantoren. Er is een snackbar met ijssalon en diverse witgoedzaken. Via de Nieuwstraat heb je een entree van het winkelcentrum of loop je zo richting de Markt waar je heerlijk kunt vertoeven in één van de vele restaurants.

ADRES
CONTACT
Bezoek website
Bekijk op Google Maps